Live talkshow Radio Noord: De man in 2040

Foto Aisha Zeijpveld


Samen met mijn collega’s van het journalistencollectief Bureau Boven maak ik ‘2040’, een vierdelige talkshow over de toekomst, live vanuit de nieuwste hotspot van Amsterdam-Noord, het Paviljoen van de Tolhuistuin. Centraal staat het jaar 2040. Is de man nog nodig over 25 jaar? Waarmee verdienen we ons geld? Blijven we die ene liefde trouw als we steeds ouder worden? En wie zijn we zelf tegen die tijd? Bureau Boven ontvangt samen met presentatrice Lauren Verster (bekend van de AVRO) gasten die voorop lopen en vooruit kijken.

In de eerste aflevering op zondag 5 oktober gaat het over de feminisering van de samenleving. Hoe moet het verder met de man als vrouwen steeds dominanter worden? Presentatrice Lauren Verster ontvangt vijf gasten:

– Documentairemaker en schrijver Sunny Bergman over de battle of the sexes die ze beschrijft in haar boek Sletvrees.
– Jan Willem van Reijmersdal over zijn jeugd tussen vier moeders en twee zussen. Wat betekent die overvloed aan vrouwen voor zijn identiteit en heeft het zijn eigen vaderschap beïnvloed?
– Imam Yassin Elforkani over de toekomst van de moslimman die te lijden heeft onder het succes van de moslima’s met hogere cijfers en betere banen.
– Onderzoeker en jongenscoach Jens van Tricht over de rol van de man en mannelijkheid in de samenleving. Hij traint jongens, vaders en zonen in het man-zijn.
– Culinair journalist Meneer Wateetons over de vraag hoe de man zijn mannelijkheid in de keuken kan bewaren en bewaken. Hij zal live worst maken en uitdelen.