Audiotour Strijp-S Stories

Samen met mijn collega’s van Bureau Boven maakte ik Strijp-S Stories, een audiotour over het voormalige Philipsterrein in Eindhoven, Strijp-S. Een geluidswandeling vol verhalen over het verleden en het heden van het terrein. Over de vrije geesten van het NatLab; papegaaien in tv-studio’s; en de eerste elektronische muziek van Kid Baltan die dance-dj’s van nu nog steeds inspireert, ’slimme’ vloeren en meebewegende lantaarnpalen.

Het oude Philips-terrein Strijp-S in Eindhoven was altijd een gebied van innovatie en nieuwe technologie. Decennialang was het Philipsterrein in Eindhoven verboden gebied voor niet-medewerkers. Nadat Philips begin 21e eeuw langzaam uit het gebied wegtrok werd het over genomen door jonge designers en andere creatieven.

Met de Strijp-S Stories audiotour dwaal je over het terrein en hoor je de spannendste verhalen uit heden en verleden. Leer wat er bruist en borrelt bij de jonge creatieven die zich verschuilen achter de gevels waar vroeger nog de dvd-speler werd ontwikkeld, maar hoor over de wonderlijke geschiedenis van Philips in de oorlog. Via de Strijp-S Stories app hoor je het hele verhaal van Strijp-S, verteld door de betrokkenen zelf en met muziek van Bram Kniest (St. Tropez, Go Back to the Zoo).

Praktische info:
Download de gratis Strijp-S Eindhoven app op uw smartphone of tablet en ga naar ’audiotour’. De tour start bij de portiersloge en duurt ongeveer een uur. De app wijst u de weg. De verhalen zijn ook los van elkaar te beluisteren.

Luister hier een voorproefje.